Lentekriebels!

Ken je dat energieke gevoel als de lente in aantocht is? Ik voel het weer sinds vorige week, bij mijzelf én bij anderen. Het uit zich vooral in de zin in nieuwe dingen, mogelijkheden zien, plannetjes maken. Er is zoveel dat van binnen naar buiten wil komen, de beweging naar voren wil maken. Maar in welke vorm kan ik nog niet zo goed duiden. Dát is de lente voor mij.

24/7

Op werkgebied denk ik dan graag na over ontwikkelingen binnen QIQ; over wat we dit jaar willen aanraken bij onze klanten, over nieuwe klanten inspireren en geïnspireerd worden. Over samenwerkingspartners met wie we mooie dingen kunnen creëren, en een nieuwe locatie in Amsterdam.

En thuis stopt dat gevoel niet! Dan rijzen vragen op als: ‘Welke toffe plekken wil ik dit jaar met mijn gezin bezoeken? Wanneer gaan we dansen? En samen genieten van heerlijke gerechten in dat nieuwe restaurant? Die ene voorstelling bezoeken? Ook al blijft het langer licht, de dag is nog steeds te kort voor alle dingen die ik wil ervaren.

Uit een boekje

Het is een fijn gevoel, ik hou ervan. En het is ook goed te onderbouwen. Zo las ik jaren geleden het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ van Jaap Voigt. Tien jaar lang bestudeerde hij de invloed van de seizoenen op de mensen. Hij ondervond dat wij niet losstaan van die cyclische beweging door het jaar heen, maar er onderdeel van zijn!

Ik pak het er weer eens bij en blader naar het hoofdstuk Lente, de eerste weken van februari. Volgens de energetische kalender van Voigt start de lente op 4 februari en heeft het haar hoogtepunt op 21 maart. Ik lees de kenmerken. Spot on, precies hoe ik me nu voel!

“Vitale energie die vrij komt. Nieuw en fris. Vol beloften. Het ontwaakt en barst open. Maar het is ook nog kwetsbaar. Het zijn eerste voorzichtige vormen. Het heeft tijd nodig om te kunnen wortelen, sterker te worden vanuit de bron. Zodat het op een later moment in een krachtige vorm naar buiten kan komen. Timing en dosering is essentieel. Niet te snel en ook niet te langzaam. Niet te hard en niet te zacht.

Bewustwording

En dan komt gelijk mijn persoonlijke uitdaging om de hoek kijken, waar ik aan het leren ben. Ik wil soms ook rustig kunnen wachten, zodat dingen zich kunnen ontvouwen, hun vorm kunnen vinden. En vaker aanwezig zijn, in het moment. Vertrouwen dat de beweging die naar buiten wil komen, komt, ook wanneer je niets doet.

Dankjewel Jaap! Ik weet weer wat ik te doen heb.

Pam