Familieopstelling: van blokkade naar beweging

Een familieopstelling onthult patronen die diep verborgen liggen in ons onderbewuste. Loop je telkens weer tegen iets aan, dat je maar niet kunt veranderen? Dan krijg je via een opstelling een totaal andere kijk op de vraag die je dwars zit.

Wat is een familiesysteem?

De familie waarin jij geboren wordt, vormt de basis in jouw leven. Je ouders, grootouders en zelfs verdere voorouders vormen samen een systeem, dat generaties overstijgt en van invloed is op hoe jij nu in het leven staat. Wat jouw familieleden meemaakten, sijpelt ook vandaag de dag nog door in jouw leven. Zo kunnen grote gebeurtenissen van vorige generaties, zoals oorlog, mishandeling, armoede en verlies, nog steeds een stempel op jou drukken. In jouw onderbewuste zijn patronen ontstaan, waarop alle leden van een familie invloed hadden.

Onbewust leven we vaak volgens deze patronen. Dat uit zich bijvoorbeeld in relaties die mislukken, faalangst, het gevoel nergens bij te horen en niet de vrijheid voelen om zelf keuzes te maken. Een familieopstelling helpt om deze onbewuste patronen te ontdekken, te ontwarren en een beweging naar meer vrijheid in gang te zetten.

Je blijft altijd bij je familie horen en dus ook bij jouw familiesysteem. Door het ontdekken en zien van die systemen kun je veel leren! Het geeft je de vrijheid om uit die patronen te stappen en een andere weg te kiezen.

De vier coaches van QiQ zijn zeer ervaren in familieopstellingen. Wij zijn opgeleid door Hylke Bonnema, die op zijn beurt het vak leerde Bert Hellinger, de grondlegger van familieopstellingen.

Hoe werkt een familieopstelling?

In familieopstellingen worden familieleden gesymboliseerd door andere deelnemers. Deze ‘representanten’ zijn dus niet de échte familieleden. Je familie hoeft dus helemaal niet aanwezig te zijn.

We starten met het helder krijgen van de vraag van degene die deze inbrengt. Vervolgens gaan we aan de slag. De gekozen representanten zoeken een plek in de ruimte en geven vanuit hun intuïtie informatie over het familiesysteem van degene die de vraag inbrengt. Tijdens een sessie volgen de representanten hun gevoel, waardoor een verhelderende dynamiek en beweging ontstaat.

Deelnemen aan een familieopstelling

Wil je onderzoeken wat jou tegenhoudt om je verlangen te leven? Wil je je blokkades onderzoeken en je vrij voelen om richting te geven aan je leven? Wil je zelf een vraag inbrengen, of gewoon eens ervaren wat een familieopstelling is? Schrijf je dan nu in voor een van onze bijeenkomsten.

De eerstvolgende opstellingen vinden plaats op:

  • Vrijdagochtend 22 april: 9.30 uur tot 12.30 uur. Inloop vanaf 9.00 uur (vol!)
  • Vrijdagochtend 10 juni: 9.30 uur tot 12.30 uur. Inloop vanaf 9.00 uur.

Familieopstellingen vinden plaats op kantoor bij QiQ in Amsterdam. De maximale groepsgrootte is 8. Er is meestal ruimte voor 2 mensen om een vraag in te brengen. Andere deelnemers doen op dat moment mee als representant. De ervaring leert dat als je op wordt gesteld als representant, dit ook veel brengt ten aanzien van je eigen thema’s. Dus ook als je zelf geen vraag inbrengt, wordt er ook veel in beweging gezet.

Kosten en aanmelden

Kosten voor deelname zijn €75,- per persoon. Voor deelnemers die zeker willen zijn dat zij hun vraag kunnen inbrengen en deze plek willen reserveren (2 per groep) zijn de kosten €90,-. Kosten zijn inclusief 21% btw. De familieopstellingen worden verzorgd met koffie, thee en lekkers en is exclusief lunch.

Wil je meedoen? Meld je dan nu aan voor de komende opstelling via info@weareqiq.nl. Wil je zeker zijn dat je je eigen vraag kunt inbrengen? Geef dit dan aan bij je aanmelding. Wij laten weten of de plek nog beschikbaar is.

Kan je niet op de geplande bijeenkomst, maar ben je wel geïnteresseerd? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst via info@weareqiq.nl.