Coaching is een waardevol cadeau aan mezelf

Kiezen voor coaching betekent kiezen voor persoonlijke ontwikkeling, patronen doorbreken en op zoek gaan naar meer voldoening uit je werk, je leven en je relaties. Die keuze wordt niet noodzakelijkerwijs gedreven door een probleem. Dat onderschrijft Alines coachee Robert*, die zijn traject ziet als een waardevol cadeau aan zichzelf.

Open voor zelfreflectie

Robert vertelt: “Na een impactvolle gebeurtenis voor zowel mezelf, mijn vrouw en mijn gezin merkte ik dat ik open stond voor zelfreflectie en me afvroeg: wat ga ik nu doen? Dat was voor mij de reden om een coachingstraject aan te gaan met Aline. Niet omdat ik ongelukkig was of een probleem had – in tegendeel! – maar omdat ik op zoek was naar inzichten.”

Hij gaat verder: “Aline bracht mijn vraag meteen terug naar de basis. Wat wil ik nu echt? Door onze gesprekken, de vragen van Aline en zelfreflectie kreeg ik meer inzicht in mijn patronen en drijfveren. Ik begrijp mezelf nu een stuk beter.”

Ruimte in je hoofd

“Inzicht in je handelen is de eerste stap naar verlichting, naar ruimte in je hoofd. De andere grote stap is de weg van hoofd naar hart, van rationeel naar emotioneel. Aline heeft me geleerd om bij het maken van keuzes meer gebruik te maken van mijn emoties en niet alleen te handelen op rationeel niveau. Dit heeft mijn leven op een ongelooflijke manier verrijkt.”

Een stukje rijker en slimmer

Robert besluit: “Aline is een hele fijne coach. Bij haar voel je je meteen vertrouwd; ik heb me geen moment ingehouden of op mijn woorden gelet. Ze is respectvol en professioneel. Ik vind het heel knap hoe ze iedereen in zijn waarde laat. Aan de andere kant is ze ook stevig en gedecideerd. Door haar manier van vragen en doorvragen ga je snel de diepte in. Ik ben me nu meer bewust van mijn emoties en daar pluk ik elke dag de vruchten van. Ik ben nog gewoon wie ik was, maar wel een stukje rijker en slimmer!’

*Robert is een gefingeerde naam in verband met privacy.